Mmmm, havrekjeks, sa mannen... |
Aprikokoskjeks (8 stk)
100 gram tørkede aprikoser (brune, uten svoveldioksid er best - fås i innvandrerbutikk)
2 ss kokosolje, smeltet
85 gram kokosmasse
1 klype salt
1 ss gelatinpulver
1 ss kaldt vann og 2 ss kokende vann
Sett ovnen på 175 grader. Ha aprikoser, kokos, kokosolje og salt i en food prosessor. Kjør til en jevn masse, så all aprikosen er finmalt. Bland først kaldt vann i gelatinen, deretter varmt og rør godt til du får en skummende blanding, hell i det andre og bland godt. Form små baller med hendene, sett på bakepapir og trykk ned til passende tykkelse. Stek i 12 minutter eller til de er passe gyldne, og avkjøl på rist i 30 minutter. Holder seg i mange dager i en tett boks, og kan fryses. Det blir ikke noe problem å bli kvitt dem..
Aprikos, kokos og kokosolje kjørt i foodprosessor |
Før steking |
Comments
Post a Comment