I denne posten er det min lillesøster Hanne som gjør bidraget. Hanne er minst like god til og glad i å lage mat som meg, og har omtrent like kranglete mage. Så det å lage lav FODMAP varianter av alt mulig er noe vi har til felles. Her er hennes variant av Picadillo. Den må bare prøves!
Dette er en lav FODMAP-versjon tilpasset de med kranglete IBS-mager. Hvis hvis du tåler alt, kan du tilsette en løk og 2 fedd hvitløk sammen med rotgrønnsakene fra starten. Blir bare bedre av det!
Dette trenger du:
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
2 pakker kjøttdeig (lam, storfe, svin eller en blanding)
3 paprika, gjerne i forskjellige farger
2 bokser hermetiske tomater
1 ss malt cumin
3 ss oregano
2 ss paprikapulver
1 ts røkt paprika (kan sløyfes)
1-2 ts salt
Noen runder med pepperkverna
4 ss rosiner
3 ss oppskåret, grønn oliven
2 ss hvitløksolje
Bruk gjerne kjøttdeig av lam. Det er smakfullt, bærekraftig og rimelig. |
Slik gjør du:
Rasp rotgrønnsakene, og stek i smør/olje i en stor jerngryte til det blir mykt. Tilsett kjøttdeigen, og stek til den er gjennomstekt. Ha i paprika i biter, alt krydderet, tomatene og rosiner, og la småkoke i minst 30 min, men gjerne et par timer på lav varme. Rett før servering tilsetter du oliven og hvitløksolje.
Servér med frisk koriander, rømme og ris.
3 pakker kjøttdeig, til hvor mange personer er denne retter? :)
ReplyDeleteHe,he.. det var litt voldsomt. Det skal nok være 2, og er da dobbelt porsjon, så man får en ferdig middag. Passer til ca. 2 voksne og 2 barn, eller 3 voksne.
ReplyDelete