Her med rester av langstekt kylling |
Sellerirotsuppe med karri - Ca. 2 personer
1/2 sellerirot
2 ts karri (mild eller sterk, det er opp til deg)
2 ts gurkemeie
2 ss hvitløksolje
6 dl kraft (grønnsak for vegansk, ellers passer hønse- eller kyllingkraft utrolig godt)
Salt; ca. 1/2 ts og pepper etter smak
Skjær vekk skallet på selleriroten, og kutt den i terninger. Fres selleriroten i hvitløksolje i en kjele til den har myknet litt og fått litt gylden farge. Tilsett karri og gurkemeie, salt og pepper og rør godt mens du steker videre i et par minutter.
Tilsett kraften, kok opp, og la det koke til selleriroten er helt mør. Det tar ca. 15 minutter, litt avhengig av hvor hardt du koker den. Kjør stavmikseren oppi gryta, slik at du får en helt jevn og silkemyk masse. Smak til med salt og pepper.
Nå har du en nydelig suppe som kan nytes akkurat som den er, men som også kan varieres i det uendelige. Prøv disse tilsetningene:
Presset lime og frisk koriander
Rester av kylling, høne, and og kanskje litt ris
Bakte rotgrønnsaker og persille
Kikerter (pass på mengden om du spiser lav FODMAP) og det grønne på en vårløk
Rester av ovnsbakte poteter
Jeg lager ofte mangedobbelt porsjon, og heller rykende varm suppe på rene, varme glass eller flasker med lokk. Da blir det vakuum når de avkjøles, og suppa holder seg i ukesvis i kjøleskap.
Comments
Post a Comment