Skip to main content

Laksetaco


Jeg har faktisk spist meksikansk mat i en by som heter Santa Maria. Vi var to store og to små og en bobil på roadtrip i California. Santa Maria var et uplanlagt stopp, type akutt baksetenedsmelting, og både byen og den meksikanske maten hadde mye forbedringspotensiale. Akkurat som Santa Maria - style taco som spises rundt forbi i en million norske hjem eller så hver fredag. Her er et forslag til forbedring, inspirert fra bladet "Mat fra Norge".

Laksetaco

Ca 400 g laksefilét, skinn og beinfri (gjerne salma, men frossen 4-pack duger også), kuttet i "fiskepinnestykker"
1 porsjon tzatziki
1 avokado
Vårløk i tynne skiver
Lime i båter
I tillegg trenger du noe å rulle inn alt dette gode i, for eksempel omelettruller. (Om du vil kan du lage tacosalat i stedet, bruk en sprø salat som for eksempel romano)
Du trenger også 1 porsjon tacokrydder, mål opp og bland alt dette sammen:
1/2 ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts nykvernet pepper
1 ss løkpulver
1 ss tørket oregano
1 ss knuste spisskummenfrø (eller pulver)
1 ts chilipulver

Hjemmelaget tacokrydder, lages på null komma svisj!
Vend laksefilétene i krydderblandingen og stek på middels varme i panne, i en blanding av smør og olivenolje, til krydderet blir mørkt og laksen blir gylden. Det tar bare noen få minutter. Pass på å ikke oversteke, det er bedre om laksen er en anelse rå enn en anelse tørr. Prøv deg frem, skjær en bit i to og se inni. Full en "omelett-lefse" med laks, legg på avokadoskiver, tzatziki, vårløk og press over litt lime. Lykke til med å rulle fint sammen, det blir jo alltid for fullt, men godt smaker det!!

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss

Mitt beste jordbærsyltetøy

Dette er en knallgodt eksempel på at en oppskrift alltid kan forbedres. Det er også et knallgodt syltetøy. Tro mot min ernæringsfilosofi har jeg totalt strupet sukkermengden i forhold til oppskriften, og det funker som bare det. Jeg har også tilsatt frøene av en vaniljestang , noe som tar helt vanlig hjemmelaget jordbærsyltetøy, som jo er godt i seg selv, til helt nye høyder. Dette fant jeg på helt selv, jeg hadde kjøpt en diger pakke med vaniljestenger på amazon.com og måtte bli kvitt dem også, og jeg ble litt snurt da jeg så at Jamie Oliver hadde funnet på det samme. Men mitt syltetøy har mye mindre sukker. Da føler jeg meg litt bedre når jeg smører brødskive nummer fire med jordbærsyltetøy til poden.. Hvis du synes ventetiden er lang til vi får friske, norske jordbær kan jeg glede deg med at dette blir like bra med frosne bær. Jordbærsyltetøy 1 kg friske eller frosne jordbær, kuttet i to / fire avhengig av størrelse 150 - 200 gram sukker 1 vaniljestang, del i to (på langs