Jeg har faktisk spist meksikansk mat i en by som heter Santa Maria. Vi var to store og to små og en bobil på roadtrip i California. Santa Maria var et uplanlagt stopp, type akutt baksetenedsmelting, og både byen og den meksikanske maten hadde mye forbedringspotensiale. Akkurat som Santa Maria - style taco som spises rundt forbi i en million norske hjem eller så hver fredag. Her er et forslag til forbedring, inspirert fra bladet "Mat fra Norge".
Laksetaco
Ca 400 g laksefilét, skinn og beinfri (gjerne salma, men frossen 4-pack duger også), kuttet i "fiskepinnestykker"
1 porsjon tzatziki
1 avokado
Vårløk i tynne skiver
Lime i båter
I tillegg trenger du noe å rulle inn alt dette gode i, for eksempel omelettruller. (Om du vil kan du lage tacosalat i stedet, bruk en sprø salat som for eksempel romano)
Du trenger også 1 porsjon tacokrydder, mål opp og bland alt dette sammen:
1/2 ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts nykvernet pepper
1 ss løkpulver
1 ss tørket oregano
1 ss knuste spisskummenfrø (eller pulver)
1 ts chilipulver
Hjemmelaget tacokrydder, lages på null komma svisj! |
Comments
Post a Comment