Denne marmeladen er trylleri i en liten krukke. Sammen med oster kommer alle smakene til sin rett, og det er kul umulig å slutte å stappe i seg bit etter bit. Takk til druer og paprika som ostens trofaste følgesvenner, det var fint så lenge det varte. Dette er min nye kjærlighet. Passer til all ost, men en sinna blåmuggost er den ultimate partner, og jeg spiser det helst på disse knekkebrødene.
Den er også super å røre inn i gresk yoghurt, gjerne med litt ekstra kanel, når du er litt fysen på noe godt.
Her med gode, gamle, Jarlsberg. |
Pssstt! Super julegave til den som har alt og som garantert ikke trenger flere ting - bare gode matopplevelser..
Fiken- og aprikosmarmelade
100 gram tørket fiken i små biter
100 gram tørket aprikos i små biter
2 ss rosiner
2 ss tørkede morbær (mulberries) - kan sløyfes
2 dl portvin
2 dl vann
1/2 vaniljestang, del på langs, skrap ut frøene
1 klype salt
1 toppet ss sukker
1 stjerneanis
1 kanelstang
Hiv alt opp i en liten kjele, kok opp og la små koke under lokk ca 1/2 time, rør i blant, til frukten har blitt myk og begynner å løse seg opp. Ta av lokket og la koke til det har blitt passe tykt. Fisk ut anisen og kanelstangen. Ha over på varme, rene glass.
Comments
Post a Comment