Denne "omelettpizzaen" har jeg funnet på helt selv, og jeg er så fornøyd! Asså, det kan jo godt hende at noen andre har gjort dette før meg, men i så fall visste jeg ikke om det. Så jeg tar all kred for en oppskrift som kommer til å bli en gjenganger hos meg. Og hos deg?
Dette er en skikkelig lavkarbo-oppskrift. Ikke det at det er noe galt med karbohydrater per se. Men vi som har kranglete IBS-mager reagerer nå engang på karbohydrater i maten, og jeg merker at noen dager i blant hvor jeg nesten ikke spiser karbohydrater i kosten gjør meg godt. Da blir det helt fred i magen. Puhhh...
Dette er noe du kan slenge sammen når du trenger noe godt og mettende til lunsj eller middag, og fordi den ser litt ut som en pizza, føles det litt mindre som en omelett. Ga det mening? For meg, så.
Du trenger:
2 store egg
Ca. 2 dl finrevet ost (norveiga, jarlsberg, cheddar, parmesan, blåmugg - miks og match)
Litt serranoskinke eller lignende
En liten håndfull rå pinjekjerner
Litt tørket oregano
Frisk basilikum, oregano eller timian til pynt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 230 grader. Visp sammen eggene, bland i osten og et dryss oregano og rør godt. Hell ut på en bakeplate med bakepapir, og stryk jevnt ut med en slikkepott til røren dekker et område som passer på en middagstallerken. Sett midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til omelettpizzaen har blitt gylden. Flytt til tallerkenen ved hjelp av en stekespade, og dryss over noen friske urter. Det var alt!
Før steking |
Etter 10 min på 230 grader |
Comments
Post a Comment