Skip to main content

"Omelettpizza"


Denne "omelettpizzaen" har jeg funnet på helt selv, og jeg er så fornøyd! Asså, det kan jo godt hende at noen andre har gjort dette før meg, men i så fall visste jeg ikke om det. Så jeg tar all kred for en oppskrift som kommer til å bli en gjenganger hos meg. Og hos deg?

Dette er en skikkelig lavkarbo-oppskrift. Ikke det at det er noe galt med karbohydrater per se. Men vi som har kranglete IBS-mager reagerer nå engang på karbohydrater i maten, og jeg merker at noen dager i blant hvor jeg nesten ikke spiser karbohydrater i kosten gjør meg godt. Da blir det helt fred i magen. Puhhh...

Dette er noe du kan slenge sammen når du trenger noe godt og mettende til lunsj eller middag, og fordi den ser litt ut som en pizza, føles det litt mindre som en omelett. Ga det mening? For meg, så.

Du trenger:

2 store egg
Ca. 2 dl finrevet ost (norveiga, jarlsberg, cheddar, parmesan, blåmugg - miks og match)
Litt serranoskinke eller lignende
En liten håndfull rå pinjekjerner
Litt tørket oregano
Frisk basilikum, oregano eller timian til pynt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 230 grader. Visp sammen eggene, bland i osten og et dryss oregano og rør godt. Hell ut på en bakeplate med bakepapir, og stryk jevnt ut med en slikkepott til røren dekker et område som passer på en middagstallerken. Sett midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til omelettpizzaen har blitt gylden. Flytt til tallerkenen ved hjelp av en stekespade, og dryss over noen friske urter. Det var alt!





Før steking
Etter 10 min på 230 grader

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss

Mitt beste jordbærsyltetøy

Dette er en knallgodt eksempel på at en oppskrift alltid kan forbedres. Det er også et knallgodt syltetøy. Tro mot min ernæringsfilosofi har jeg totalt strupet sukkermengden i forhold til oppskriften, og det funker som bare det. Jeg har også tilsatt frøene av en vaniljestang , noe som tar helt vanlig hjemmelaget jordbærsyltetøy, som jo er godt i seg selv, til helt nye høyder. Dette fant jeg på helt selv, jeg hadde kjøpt en diger pakke med vaniljestenger på amazon.com og måtte bli kvitt dem også, og jeg ble litt snurt da jeg så at Jamie Oliver hadde funnet på det samme. Men mitt syltetøy har mye mindre sukker. Da føler jeg meg litt bedre når jeg smører brødskive nummer fire med jordbærsyltetøy til poden.. Hvis du synes ventetiden er lang til vi får friske, norske jordbær kan jeg glede deg med at dette blir like bra med frosne bær. Jordbærsyltetøy 1 kg friske eller frosne jordbær, kuttet i to / fire avhengig av størrelse 150 - 200 gram sukker 1 vaniljestang, del i to (på langs