Frøbrød
3 egg, vispet
1/2 ts salt
3 dl revet ost, for eksempel en blanding av cheddar og jarlsberg
1 ts bakepulver
1 ss majones
5 dl frø; linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø eller chia eller nøtter; valnøtter, mandler eller pecannøtter (grovt eller fint malt)
Prøv for eksempel 2 dl linfrø, 2 dl solsikkefrø og 1 dl knuste valnøtter. Jeg anbefaler økologisk, spesielt for frø, da konvensjonalt dyrkede frø, særlig solsikkefrø, har mye tungmetaller i seg.
Bland osten og majones med eggene, bland deretter i alt det tørre, rør godt. Smør utover på bakepapir på et bakebrett, la det være ca 1cm tykt. Stek på 225 grader i ca 15 - 17 minutter, til brødet er gyldent. Avkjøl på rist og skjær i biter.
Før steking |
Og etter |
Comments
Post a Comment